Imagoterapi

Trods enhver hindring, som den strømmende flod møder:
alt vand som adskilles af banker og rev, løber dog atter sammen”
Manyo Shu

På latin betyder Imago billeder. I imagoterapi er imagoet det indre billede, vi har af, hvordan kærlighed fra far og mor ser ud og føles.

I terapien sker helingsprocessen mellem jer i jeres forhold og ikke i relationen klient/terapeut. Min rolle er derfor primært at være støttende og faciliterende for jeres process.

Når vi tiltrækkes af et andet menneske, er det bestemt af vores imagodannelse, og derfor møder vi vores nye partner med en følelse af velkendthed og genkendelse.

Samtidig har den fundne partner typisk noget vi har manglet selv, for eksempel spontanitet.

Ved at indtræde i et gensidigt ansvarligt forhold får vi muligheden for at være i et miljø, der minder om det, vi voksede op i – suppleret med noget nyt og savnet.

Derfor har begge parter i forholdet mulighed for sammen at skabe det bedste sted for udvikling, heling og vækst til begge.

Udvikingen sker gennem gensidig forståelse og indbyrdes hjælp til at ændre gamle mønstre.

Helingsproces

I imagoterapien handler det således om at hele de sår, som begge parter i et forhold har med sig fra tidligere.

Sår som er den grundlæggende årsag til de problemer, i som par oplever at have indbyrdes.

Det vigtigste redskab i terapien er dialogen.

Som par får indsigt i og forståelse for hinandens verden med de u-mødte behov og længsler, der ligger bag frustrationerne og vreden.

I dialogen lærer i en ny måde, at snakke sammen på med en dyb indbyrdes kontakt.

I får mulighed for at mærke og føle, hvordan det er at få lov til at tale ud og at blive hørt og anerkendt.

-Og ikke mindst får i mulighed for at mærke og føle, hvor givende det er virkeligt at lytte til sin partner uden at gå i forsvar.

Et forløb vil typisk vare 6 til 12 gange alt efter arten og størrelsen af jeres problemer, og hvor meget i selv arbejder med øvelserne mellem sessionerne.

Læs om:
Hjerterum – øvelser og meditationer | Skyggesider – Hvad mon mørket gemmer? | Mindfulness | Imagoterapi | Systemisk terapi | Kognitiv terapi | Narrativ terapi

zenna.dk anvender Cookies. Ved at bruge siden accepterer du dette.   Læs mere